skip to Main Content

Isoleren van houten vloeren

Heeft u een houten vloer? Dan is een goede vloerisolatie essentieel. In kruipruimtes is namelijk veel vocht aanwezig. Zodra de temperatuur gaat stijgen, verdampt het vocht tot het condenseert tegen de onderkant van de vloer. Deze condensatie heeft een aantal negatieve gevolgen voor de vloer en voor uw wooncomfort. Zodra een houten vloer vochtig wordt, gaat deze namelijk langzaam, maar zeker rotten. Hetzelfde effect treedt op bij metalen leidingen. De vochtige houten vloer zorgt er bovendien voor dat de vloer kouder aanvoelt.

Om te voorkomen dat uw houten vloer gaat rotten is een goede vloerisolatie van belang. Een goede vloerisolatie gaat de rotting van de houten vloer en erosie van het leidingwerk tegen. Door kruipruimte isolatie aan te brengen met EPS korrels voorkomt u de problemen van een vochtige kruipruimte. EPS korrels zijn licht en blijven drijven op water. Daardoor wordt condensatie aan de onderkant van de vloer tegengegaan. De piepschuimkorrels behouden hun werking ook in extreme situaties.

Isoleren van een kruipruimte met houten vloer op de begane grond

Vaak vocht in Nederlandse kruipruimtes

In Nederlandse kruipruimtes is vaak veel vocht te vinden. Dat komt enerzijds door ons klimaat. In veel seizoenen is er vrij veel neerslag en daarmee veel vocht. Anderzijds komt het ook doordat de huizen relatief laag staan. Het grondwater bevindt zich daardoor niet ver onder de grond en soms stijgt het zelfs tot in de fundering van het huis. Nederlandse huizen hebben daarom veel te maken met vocht in de kruipruimtes. Dit is niet erg zolang de kruipruimte maar goed geïsoleerd is. Als dit niet het geval is dan heeft het vocht vrij spel. Dit zorgt onder andere voor aantasting van de vloer, meer overlast van ongedierte en tocht in huis.

Kruipruimte isolatie aanbrengen bij een houten vloer

Een houten vloer ‘werkt’. Dit houdt in dat temperatuur- en vochtpercentage verschillen invloed hebben op de vloer. Daarom is een directe isolatie aan de onderkant van de vloer niet aan te raden bij een houten vloer. Een isolatievorm waar dit bijvoorbeeld wel gebeurd is het aanbrengen van PUR-platen aan de onderkant van de vloer. EPS-korrels liggen daarentegen los op de bodem van de kruipruimte of drijven desnoods op het water. Daardoor wordt de houten vloer niet verstikt.

Andere voordelen van de isolatie

Dankzij vloerisolatie met EPS korrels verlaagt u de luchtvochtigheid in uw woning. Door deze verminderde luchtvochtigheid heeft u minder energie nodig om uw huis te verwarmen. Daarnaast zal de lucht in uw huis droger zijn, wat zorgt voor een betere en fijnere ademhaling. Ook zult u minder last hebben van ongedierte zoals muggen, muizen en ratten. Deze voordelen zorgen ervoor dat de meeste mensen met kruipruimte isolatie door middel van EPS-korrels erg tevreden zijn over de isolatie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

* velden zijn verplicht.

“Zeer tevreden over het isoleren van de kruipruimte. Daarnaast prettig te woord gestaan en bij eventuele vragen krijg je snel antwoord! Ook is de prijs zeer netjes .”.

R. Baron

“We zijn erg tevreden. Na duidelijke uitleg van Martin hebben we snel een datum afgesproken om de kruipruimte te laten isoleren”

D. Wijnsma

“Vloerisolatie Friesland kwam bij ons als beste uit de bus: netjes over hun producten, keurig op tijd en super scherpe prijs!”.

Fam Veninga

“We konden het verschil in leefcomfort al snel merken dus daar zijn we erg blij mee.”

F. Schotanus

“Na een prettig gesprek hebben we snel een datum geprikt om de kruipruimte te laten isoleren. “

H. Moorlag

“Ben zeer tevreden, vanaf het eerste contactmoment tot de uiteindelijke oplevering ging het zoals het hoort. “

W. Smidt Winschoten

“Top bedrijf met een fantastische nazorg. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen. “

J. Boertien

“Zeer prettig geholpen. De tijd werd voor me genomen en het werk was perfect uitgevoerd. Aanrader!”

L. Maat
reclame1

Energiebesparing

Onze isolatiewerkwijze met EPS korrels geeft het beste resultaat. Het wordt niet voor niets ook in nieuwbouwwoningen toegepast

reclame3

Veel gestelde vragen

Niet de informatie gevonden die u zocht? Kijk tussen onze veel gestelde vragen

reclame2

100% gerecycled materiaal

EPS korrels maken uw vochtige kruipruimte weer warm en droog. Bovendien worden ze gemaakt van 100% gerecycled materiaal

Back To Top