Skip to content

Isoleren met EPS chips

Koude voeten, een vochtig huis en last van ongedierte. Dit zijn problemen die we veel terugzien in huizen zonder isolatie onder de vloer. Hier is isolatie juist erg belangrijk, omdat dit voorkomt dat de kou uit de kruipruimte via de vloer wordt doorgegeven aan de woonruimte in het huis. Maar hoe kan een vloer nu het beste geïsoleerd worden? Een goede manier is het isoleren van de kruipruimte met EPS chips. Hier vertellen wij u graag meer over!

Hoe werken EPS chips?

EPS chips zijn grote vlokken van geëxpandeerd polystyreen (EPS), vergelijkbaar met piepschuim, die in de kruipruimte worden gestort of geblazen. Deze chips zorgen ervoor dat het condensatiepunt wordt verlaagd en dat kou en vocht uit de kruipruimte minder makkelijk het huis binnen kan dringen. Door te isoleren met EPS chips, zal uw huis warmer aanvoelen en wordt de luchtvochtigheid beperkt. EPS chips bieden een uitstekende isolatie, omdat de chips stilstaande lucht bevatten. Hierdoor zijn de chips minder vatbaar voor vocht en zullen zij dus ook water kunnen drijven. Dit is handig voor als er een plasje met water in de kelder ontstaat.

Wat zijn de voordelen van EPS chips?

Het isoleren van de vloer doet u als het goed is maar één keer. Het is daarom ook belangrijk om de voor- en nadelen van het isolatiemateriaal even duidelijk op een rijtje te zetten. EPS chips hebben veel voordelen ten opzichte van overig isolatiemateriaal. Ten eerste zijn de isolatiechips een relatief goedkope én makkelijke manier om de woning te isoleren. Tijdens het aanleggen van de EPS chips zult u geen overlast ervaren in uw woonruimte, aangezien alles via de kruipruimte gaat. Hierdoor hoeft de vloer in de woning dus niet opengebroken te worden.

Doordat de EPS chips vochtbestendig zijn, zullen de chips uw vloer beschermen tegen rotting, schimmel en andere vochtschade. De EPS chips drogen namelijk de vloer en de muren uit, waardoor schimmels weinig overlevingskans hebben en het klimaat in de woning aanzienlijk zal verbeteren. Aangezien EPS chips ervoor zorgen dat er minder warmte verloren gaat via de vloer, hoeft u niet onnodig de verwarming aan te zetten of te stoken. Zo kan de vloer tot wel 4 graden warmer worden! Dit zal veel kosten besparen op uw energierekening en door het hogere energielabel zal uw huis meer waard worden. Natuurlijk hangt dit ook af van de rest van de isolering van het huis en uw energieverbruik.

Waar worden EPS chips voor gebruikt?

Bij huizen met een lage kruipruimte, hiermee bedoelen we een ruimte lager dan 35 centimeter, zijn EPS chips ideaal om te gebruiken. De EPS chips kunnen zelfs in de meest onbereikbare plekken worden aangebracht en zullen niet in de weg liggen als u later nog eens de kruipruimte in moet. Bij zowel houten als betonnen vloeren, zijn EPS chips een effectief isolatieproduct. Wel is het zo dat de isolatie beter merkbaar is bij een houten vloer dan bij een betonnen vloer. Dit komt door de thermische geleidbaarheid van het hout.

Levensduur EPS chips

EPS chips staan erom bekend dat ze duurzaam zijn en niet gevoelig zijn voor slijtage. Doordat de EPS chips vochtbestendig zijn, zal het water de chips niet aantasten en zal de isolatiewaarde dus ook niet afnemen. Hierdoor hoeven de EPS chips tussendoor niet vervangen te worden en kunt u jarenlang profiteren van een goede isolatie onder uw vloer.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van EPS chips voor uw situatie? Of bent u benieuwd naar wat isoleren met EPS chips gaat kosten? Vraag dan bij ons geheel vrijblijvend een offerte aan! Hiernaast kunt u altijd bij ons terecht over vragen en advies over EPS chips of overig isolatiemateriaal. Neem contact met ons op via de telefoon of e-mail en onze specialisten helpen u graag zo goed mogelijk verder.

* velden zijn verplicht.
Back To Top