skip to Main Content

Kruipruimte isolatie? Uw kruipruimte isoleren bespaart!

Kruipruimte isolatie zorgt voor een goed geïsoleerde kruipruimte. Een slecht geïsoleerde kruipruimte kan voor veel problemen zorgen. Door nattigheid en hoge luchtvochtigheid kunt u last krijgen van houtrot aan uw vloer en eroderende leidingen. Bovendien is de kans op tocht en vocht boven de vloer erg groot zonder kruipruimte isolatie. Kruipruimte isolatie met EPS korrels is een kleine investering, die zich snel terugverdient door minder energiekosten en de besparing op onderhoud aan het leiding- en betonwerk in de kruipruimte.

Kruipruimte isolatie: het isoleren van kruipruimtes!

De kruipruimte is de koudste en vochtigste ruimte in uw woning. Zodra de temperatuur stijgt, zal het vocht in deze ruimte gaan condenseren. Deze condensatie trekt omhoog naar uw vloer. Dit kan schadelijk zijn voor het beton en het hout en daarmee zorgen voor houtrot en broos beton. Hier zit u uiteraard als woningbezitter niet op te wachten. Toch zijn er nog steeds veel kruipruimtes die geen kruipruimte isolatie hebben, of slecht geïsoleerd zijn. Door te kiezen voor kruipruimte isolatie met EPS-korrels, beschermt u uw kruipruimte tegen optrekkend vocht en houdt u boven de vloer warme voeten.

Voor- en na situatie bij het isoleren met EPS korrels

Wat is kruipruimte isolatie?

De meeste woningen in Nederland hebben een kruipruimte onder het huis. Dit is een ruimte die vaak onder de gehele woning voorkomt en waar veel leidingen lopen. Denk aan de waterleidingen, afvoer en elektra. Het is belangrijk om de ruimte onder de woning goed te isoleren, dit kan door kruipruimte isolatie aan te brengen. De kruipruimte is in de meeste gevallen namelijk onverwarmd en hierdoor ontstaat een vochtige ruimte. Daarbij komt, wanneer de leidingen naar de woning niet goed zijn afgedicht, de koude en vochtige lucht binnen. Dit is natuurlijk onaangenaam, maar kan ook slecht zijn voor de constructie van de woning en uw gezondheid. Een vochtige kruipruimte is namelijk een broeinest voor ongedierte zoals muizen, ratten en muggen, maar ook voor schimmels en bacteriën. Door de kruipruimte te isoleren met EPS korrels, maken dit soort organismen geen kans meer.

Een geïsoleerde kruipruimte verbetert de luchtkwaliteit in uw woning

Een goede vloerisolatie zorgt voor duurzaamheid in uw woning. Dit geldt voor zowel een betonnen- als een houten vloer. In beide gevallen zullen wij uw kruipruimte voorzien van EPS korrels. Deze korrels zorgen er onder andere voor dat de luchtvochtigheid in uw woning vermindert. Hierdoor zal er minder energie nodig zijn om uw woning op een aangename temperatuur te krijgen. Daarbij komt dat de kwaliteit van de lucht in uw woning zal verbeteren. Dit merkt u aan een betere en fijnere ademhaling door minder schimmels en bacteriën in de lucht. Voor mensen met astma of bronchitis is dit kwaliteitsverschil erg belangrijk, maar ook als je hier geen last van hebt is het belangrijk.

Het effect van een goede vloerisolatie

Zodra uw kruipruimte is voorzien van isolatie met EPS korrels, kan het vocht nog wel condenseren. Dit vocht zal echter niet meer verdampen. Hierdoor blijft de lucht boven de isolatielaag droog. Maar ook de lucht in uw huis blijft droger. Door deze drogere lucht bespaart u veel energie. Droge lucht wordt sneller warm en houdt langer de warmte vast. Dit zorgt voor een lagere energierekening, een hoger energielabel en een stijging van de waarde van uw huis!

Voordelen van kruipruimte isolatie

Het isoleren van een kruipruimte is een eenmalige investering die ieder jaar weer voordelen met zich meebrengt. De belangrijkste voordelen van kruipruimte isolatie staan hieronder nog eens op een rijtje:

  • Kruipruimte isoleren, zorgt voor een betere isolatie van uw woning
  • Kruipruimte isolatie is in veel gevallen mogelijk inclusief een subsidie toegift van de gemeente
  • Geen last meer van optrekkend vocht
  • Zorgt voor minder vocht in de kruipruimte
  • Een droger huis is sneller op de juiste temperatuur, dit scheelt aanzienlijk op uw energierekening
  • Kruipruimte isolatie en een drogere woning is voor de gezondheid beter, een lagere luchtvochtigheid vermindert de kans op allergische reacties, ongedierte en huisstofmijt

Uw kruipruimte isoleren is maatwerk

Om een eerlijke, nette prijsopgave te uit te brengen voor het isoleren van uw kruipruimte, is het nodig om uw persoonlijke situatie goed te bekijken. Zo is het van belang om de precieze aantal m2 van het vloeroppervlak op te weten. Tevens is het belangrijk om te kijken naar een aantal andere aspecten. Denk hierbij aan:

  • De mate van vochtigheid in huis en in de kruipruimte
  • De bereikbaarheid van de kruipruimte
  • Welk isolatiemateriaal is ideaal voor de specifieke kruipruimte
  • Het type woning

Doordat het belangrijk is om te kijken naar alle bovengenoemde factoren is kruipruimte isolatie echt maatwerk. Bij Vloerisolatie Friesland maken we graag een geheel onafhankelijke offerte voor u. Zo weet u precies waar u aan toe bent als u de ruimte onder uw vloer gaat isoleren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

* velden zijn verplicht.

“Zeer tevreden over het isoleren van de kruipruimte. Daarnaast prettig te woord gestaan en bij eventuele vragen krijg je snel antwoord! Ook is de prijs zeer netjes .”.

R. Baron

“We zijn erg tevreden. Na duidelijke uitleg van Martin hebben we snel een datum afgesproken om de kruipruimte te laten isoleren”

D. Wijnsma

“Vloerisolatie Friesland kwam bij ons als beste uit de bus: netjes over hun producten, keurig op tijd en super scherpe prijs!”.

Fam Veninga

“We konden het verschil in leefcomfort al snel merken dus daar zijn we erg blij mee.”

F. Schotanus

“Na een prettig gesprek hebben we snel een datum geprikt om de kruipruimte te laten isoleren. “

H. Moorlag

“Ben zeer tevreden, vanaf het eerste contactmoment tot de uiteindelijke oplevering ging het zoals het hoort. “

W. Smidt Winschoten

“Top bedrijf met een fantastische nazorg. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen. “

J. Boertien

“Zeer prettig geholpen. De tijd werd voor me genomen en het werk was perfect uitgevoerd. Aanrader!”

L. Maat
reclame1

Energiebesparing

Onze isolatiewerkwijze met EPS korrels geeft het beste resultaat. Het wordt niet voor niets ook in nieuwbouwwoningen toegepast

reclame3

Veel gestelde vragen

Niet de informatie gevonden die u zocht? Kijk tussen onze veel gestelde vragen

reclame2

100% gerecycled materiaal

EPS korrels maken uw vochtige kruipruimte weer warm en droog. Bovendien worden ze gemaakt van 100% gerecycled materiaal

Back To Top