Skip to content

Isoleren met EPS parels

Het isoleren van uw woning is erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de warmte in huis minder snel verloren gaat en vocht buiten gehouden wordt. Voornamelijk via de vloer en de muren in huis, kan koude lucht gemakkelijk naar binnen dringen. Een goede manier om dit tegen te gaan, is door middel van het isoleren van de vloer met EPS parels. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van EPS parels als isolatiemateriaal!

Hoe werken EPS parels?

EPS parels zijn kleine bolletjes die voor 2% uit geëxpandeerd polystyreen en voor 98% uit lucht bestaan. Hierdoor zijn EPS parels dus ook zeer milieuvriendelijk. EPS parels hebben een gemiddelde doorsnee van 3 tot 5 mm. Door dit kleine formaat zijn de parels uitermate geschikt als isolatiemateriaal in kleine ruimtes en kunnen de parels makkelijk verspreid worden. De EPS parels vormen een dichte laag bodemisolatie. Maar let op! Er bestaan verschillende soorten EPS parels met verschillende isolatiewaarden. Zo zijn er HR, HR+ en HR++ parels. De HR++ parels isoleren de warmte het best. Om de beste EPS parels te kiezen, kunt u letten op de kleur van de parels. Witte EPS parels isoleren het minst en grafiet EPS parels hebben de hoogste isolatiewaarde.

Wat zijn de voordelen van EPS parels?

Isoleren met EPS parels biedt veel voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Zo zijn de parels bewezen effectief en bovendien ook erg duurzaam. Een belangrijke reden waarom veel mensen kiezen voor EPS parels, is doordat dit materiaal dampdoorlatende eigenschappen heeft. Hierdoor kan het opgenomen vocht toch ontsnappen, waardoor vochtproblemen voorkomen kunnen worden. Doordat de EPS parels vochtbestendig zijn, zullen deze dus ook schimmels en rottende plekken tegengaan. Dit verbetert het klimaat in huis en het wooncomfort.

Verder is de ruimte onder de vloer altijd koeler dan erboven. EPS parels zorgen ervoor dat de kou uit de kruipruimte minder snel via de vloer het huis binnen kan komen, waardoor de warmte beter binnen blijft en u de verwarming minder hoog hoef te zetten. Dit kan zorgen voor een besparing van 25% op de jaarlijkse energierekening. Door deze flinke besparing op uw energiekosten, kunt u de investering na een tijdje dus makkelijk terug verdienen. De terugverdientijd is afhankelijk van het soort woning, type verwarming en het stookgedrag.

Waar worden EPS parels voor gebruikt?

Vaak worden EPS parels gekozen als isolatiemateriaal in kruipruimtes als deze lastig bereikbaar is. De parels kunnen namelijk gemakkelijk in de kruipruimte worden gestort, zonder dat hier ingrijpende werkzaamheden voor nodig zijn.

Levensduur EPS parels

Doordat EPS parels al voor een langere tijd worden ingezet als isolatiemateriaal, is inmiddels bewezen dat de parels zelfs na 40 jaar nog steeds dezelfde isolatiewaarde heeft. Het materiaal wordt niet snel afgebroken en kan niet aangetast worden door water of vocht. Hierdoor kunt u jarenlang profiteren van de EPS parels en hoeven deze niet tussendoor vervangen te worden. Tegen de tijd dat de EPS parels aan vervanging toe zijn, kunnen deze eenvoudig gerecycled worden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ben u geïnteresseerd in EPS parels en wilt u weten wat de mogelijkheden van EPS parels zijn voor uw situatie? Dan kunt u bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen! Zo heeft u een duidelijk overzicht, inclusief wat het isoleren met EPS parels gaat kosten. Natuurlijk kunt u ook altijd bij ons terecht voor vragen en opmerkingen. Neem contact contact met ons op en onze specialisten helpen u graag verder! Wij zijn gemakkelijk te bereiken via de telefoon en e-mail.

* velden zijn verplicht.
Back To Top