Skip to content

Vloer isoleren: waar moet je rekening mee houden?

Vloerisolatie? Hebben we dat wel genoeg? Een vraag die u eigenlijk zou moeten stellen aan uzelf. Want rond augustus/september denkt u er vast niet aan. Maar in de herfst, wintermaanden en in het voorjaar is een geïsoleerde vloer noodzakelijk. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw energierekening. Maar waar moet u op letten als u de overweging neemt om uw vloer te laten isoleren?

Vloer isoleren: waarom?

Het begint met de reden van vloerisolatie. Met de juiste vloerisolatie zorgt u ervoor dat er geen vochtige, koude lucht in uw woning binnentrekt. Die vochtige, koude lucht is ook de reden dat uw CV ketel harder moet werken indien uw vloer niet is geïsoleerd. Wanneer uw vloer niet is geïsoleerd zorgt dit voor een aanzienlijk hoger verbruik waardoor u hogere energiekosten heeft. Het is dus handig om uw kruipruimte te isoleren om zodoende géén last meer te hebben van vochtige en koude lucht. En dus bespaart vloerisolatie op uw energierekening. Andere voordelen van kruipruimte isolatie:

  • Géén vochtproblemen (meer) in uw kruipruimte
  • U gaat comfortabeler wonen met een warmere vloer
  • Een gezonder leefklimaat (vooral reuma patiënten hebben last van slecht geïsoleerde vloeren)
  • U behaalt op langere termijn een aanzienlijk rendement met een relatief kleine investering.

Met welk materiaal moet ik mijn vloer isoleren?

Vloerisolatie Friesland raadt altijd vloerisolatie met EPS korrels aan. Niet alleen zijn EPS korrels milieuvriendelijk, maar ook onafbreekbaar. Vloerisolatie met EPS korrels geeft levenslang functionaliteit. Niet voor niets worden nieuwbouwprojecten standaard met EPS platen geïsoleerd aan de onderzijde van de kanaalplaten. Omdat EPS platen moeizaam achteraf te monteren zijn in uw kruipruimte, worden de platen vermalen om het gemakkelijk aan te brengen doormiddel van luchtstroom. Dit gaat allemaal heel snel. Zodoende is uw vloer met EPS korrels snel en met dezelfde functionaliteit geïsoleerd.

Ik wil mijn vloer isoleren. Waar moet ik rekening mee houden?

Er zijn vele vloerisolatie aanbieders in Nederland. Het is voor u, als u voor het eerst uw vloer laat isoleren, ongetwijfeld moeilijk om de beste vloerisolatie specialist te kiezen. Vloerisolatie Friesland (ook werkzaam in andere delen van het land!) raadt u altijd de volgende vloerisolatie tips aan:

  • Vraag altijd van te voren meerdere offertes op: er zijn veel vloerisolatie aanbieders. Zorg dat u van tevoren weet wat de vloerisolatie mogelijkheden zijn qua prijs en functionaliteit. Vraag dus meerdere vloerisolatie offertes op.
  • Bespreek altijd van tevoren welke vloeren of ruimte u wilt isoleren: denk hierbij aan bodemruimte isolatie, ondervloer isolatie, kruipruimte isolatie, houtenvloer isolatie en/of zoldervloer isolatie. Twijfelt u? Overleg met de vloerisolatie specialist.
  • Weet met welk materiaal uw vloer wordt geïsoleerd: iedere vloerisolatie specialist heeft zijn of haar eigen vloerisolatie methodes. Zorg dat u weet welk isolatiemateriaal gebruikt word om uw vloeren te isoleren. Nogmaals: EPS korrels isolatie (EPS isolatie) is op dit moment de beste vloerisolatie methode die er op de markt is.

Is er meer informatie over EPS korrels of EPS isolatie te vinden?

Zeer zeker. Op onze website vindt u onder andere informatie over de werkwijze met EPS isolatie en de besparing van EPS korrels. Mocht u nog meerdere vragen hebben over de verschillende vormen van EPS isolatie en/of vloerisolatie, dan kunt u altijd terecht op de meest-gestelde-isolatie vragen pagina. Of uiteraard hieronder uw gegevens achterlaten. Wij nemen dan contact met u op over uw vragen.

Contactformulier

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false” ajax=”false”]
Back To Top