Skip to content

Kruipruimte isoleren

De laatste maand van 2015 is bijna voorbij. Het laatste waar u aan denkt is isolatie van uw huis. Maar daarom niet onbelangrijk. Want zodra u last krijgt van lekkage of andere gebreken aan uw woning, bent u eigenlijk al te laat. Door vloerisolatie aan te laten brengen bespaart u veel geld en energie op lange termijn, met een relatief kleine investering.

Waarom is vloerisolatie van groot belang?

Het is net als met een cv ketel, hoe zuiniger in het verbruik van energie, des te sneller is men geneigd een dergelijk apparaat aan te schaffen. Investeren in energiebesparing betaalt zich dubbel en dwars terug. Ook met vloerisolatie in uw kruipruimte kunt u veel energie en geld besparen.

Een slecht geïsoleerde kruipruimte kan voor veel problemen zorgen. Door de nattigheid en hoge luchtvochtigheid krijgt u last van houtrot in uw vloer, en erodering aan het leidingwerk. Kruipruimte isolatie met EPS korrels is een kleine investering, die zich snel terugverdiend.

Vocht in uw kruipruimte

De kruipruimte is de koudste en vochtigste ruimte in uw woning. Zodra de temperatuur stijgt, zal het vocht in deze ruimte gaan condenseren. Deze condensatie trekt naar uw vloer. Dit kan schadelijk zijn en zorgt voor houtrot. Vloerisolatie kan dit voorkomen.

Het effect van een goede vloerisolatie

Zodra uw kruipruimte is voorzien van isolatie met EPS korrels, kan het vocht nog wel condenseren. Dit vocht zal echter niet meer verdampen. Hierdoor blijft de lucht boven de isolatielaag droog. Maar ook de lucht in uw huis wordt droger. Door deze drogere lucht bespaart u veel energie. Droge lucht wordt sneller warm en houdt langer de warmte vast.

EPS korrels zijn licht, blijven drijven op water en behouden hun werking ook in extreme situaties, zelfs wanneer er een laag water in uw kruipruimte staat. Dit zorgt ervoor dat vloerisolatie met EPS korrels zeer effectief is voor onbepaalde tijd.

Minder vocht in uw huis

Wanneer er geen vloerisolatie is aangebracht in uw woning, kan er snel vocht en kou in de kruipruimte ontstaan, dit zorgt ervoor dat de onderkant van de vloer wordt aangetast. Het isoleren van de kruipruimte kan op verschillende manieren worden aangebracht, door vloerisolatie aan te brengen in de kruipruimte zullen er geen complicaties meer voortvloeien door optrekkend vocht. Daarnaast zult u door het aanbrengen van vloerisolatie merken dat de vloer warmer en droger aanvoelt. Het temperatuurverschil tussen wel of geen isolatie kan oplopen tot wel 5 graden. Naast minder vocht en meer warmte, kunt u dus flink besparen op uw stookkosten.

6 redenen waarom vloerisolatie u gaat helpen

Uw kruipruimte isoleren heeft 6 grote voordelen. Vloerisolatie Friesland zet deze 6 redenen voor u op een rij:

1. Vloerisolatie zorgt voor lagere energiekosten,
2. Vloerisolatie draagt bij aan milieubesparing,
3. Isolatie van de vloer zorgt voor een aangenamer leefklimaat,
4. Een goed geïsoleerde vloer is beter voor de gezondheid
5. Vloerisolatie lost schimmelvorming, zwamvorming, en muffe lucht op,
6. Isolatie onder uw vloer bestrijdt ongedierte

Back To Top